סלט אטריות שעועית בסגנון אסייתי
סלט אטריות שעועית בסגנון אסייתי
רכיבים:
כרוב סגול או לבן
גזר
גמבה
מלפפונים
צנוניות
הכל חתוך דק, ממליצה להיעזר במנדולינה.
כוסברה
נענע
בצל סגול
בצל ירוק רק הגבעול הירוק.
פלפל חריף/פלפל צ'ילי טרי לפי הטעם.
*ניתן לבחור בחלק מהרכיבים ולגוון לפי מה שבא לנו וזמין.
עשבי תיבול כמו כוסברה/נענע מומלץ לקנות אורגני.
לתיבול:
כפית חמאת בוטנים
סויה מופחתת נתרן כרבע כוס
לימון/ליים
שמן סומסום כחצי כפית
8 בוטנים קצוצים
ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה
אופן ההכנה:
משרים חצי חבילת אטריות שעועית 5 דקות במים פושרים, מסננים ומשרים 2 דקות במים רותחים ואז מסננים, מקררים תחת זרם מים קרים ומוסיפים לירקות.
מוסיפים את רכיבי התיבול
מערבבים היטב ומתענגים.
כיצד נתייחס?
3/4 כוס סלט נתייחס כמנת פחמימה ומנת השומן של הארוחה.
ניתן להכין סלט אישי ולהכין מראש עם כמויות שמותאמות לתפריט, כל 20 גרם אטריות שעועית לפני השרייה =מנת פחמימה (ניתן למדוד חצי כוס לאחר השרייה,יש גם שקיות אטריות קטנות שכל שקית מכילה 40 גר' =2 מנות פחמימה, חצי שקית כמנת פחמימה - ממליצה!).
כפית חמאת בוטנים =מנת שומן או 8 בוטנים, ניתן להכין ללא החמאת בוטנים ולהוסיף בוטנים בלבד או להפך.
ניתן להכין טופו בתנור מהמתכונים שלנו ולשלב בסלט כחלבון, מושלם יחד.
